Press Release

Workday lanserar innovationer för HR

Maskininlärning, blockchain och avancerad analys skapar nya möjligheter och ökar produktiviteten hos kunderna

PLEASANTON, Kalifornien och ORLANDO, Oct. 17, 2019 (GLOBE NEWSWIRE) -- Workday Inc. (NASDAQ: WDAY), ledande inom molnapplikationer för ekonomi och HR, tillkännagav idag en serie nya innovationer för att hjälpa kunder att bättre navigera i den ständigt föränderliga HR-världen.

På Workday Rising, företagets årliga kundkonferens, visade Workday hur organisationer kan utveckla sin affär med nya applikationer såsom Workday People Experience, Workday People Analytics, Workday Credentials med fler. Med en teknisk arkitektur baserad på Power of One  som är en helhetslösning för en datakälla, en säkerhetsmodell, en användarupplevelse och ett community - är Workday unikt positionerade att ge insikter som hjälper till att driva strategiskt beslutsfattande och att öka medarbetarnas engagemang. 

Workdays kunder, där 40 procent kommer från bland annat Fortune 500 och 50 procent från Fortune 50-företagen, är nu bättre rustade för att kunna planera, genomföra, analysera och växa - allt i ett system som drivs av maskininlärning och stöttas av Workdays engagemang för sina kunder.

Innovationer för HR 
HR-ledningen är under större press än någonsin och för att kunna 
effektivt hantera och utveckla sina medarbetare. Det är en ny värld där tekniken omformar jobb. alternativa upplägg för själva arbetet blir normen, och snabbhet i förändring är nyckeln till överlevnad.  Med kundernas efterfrågan som drivkraft har Workday gjort betydande och unika investeringar för att utveckla lösningar som stöder en mångfacetterad arbetsstyrka, nya arbetssätt och en mer agil arbetsplats. Med de nya framsteg som tillkännagavs vid Workday Rising kan kunderna:

Anpassa och använda anställdas erfarenheter bättre
Anställda blir ofta belastade med fler verktyg än de vet vad de ska göra med - arbetsgivare litar på statiska portaler som driver anställda in i olika system för att hitta information eller slutföra uppgifter. Workday vill istället skapa en upplevelse anpassad för varje användare, för att stötta och hjälpa anställda att känna sig mer informerade och agila. 

 • Workday People Experience använder maskininlärning för att sammanställa unika upplevelser för alla användare. Detta gör att Workday kan ge insikter till rätt person vid rätt tillfälle, och samtidigt erbjuda allt från vägledning i karriärutveckling och personligt innehåll, till svar på HR- och lönefrågor via Workdays digitala assistent. Genom att förutse vad de anställda vill ha och ge dem snabb tillgång till vad de behöver, hjälper Workday People Experience till att göra arbetet mer personligt och produktivt. De får en enkel och problemfri tillgång till information, uppgifter och svar från alla tredjepartskällor eller applikationer.

Möta nya krav och skapa nya möjligheter 
Anställdas kunskaper har en kritisk datakälla för att förlänga livscykeln för talang, vilket fått Workday att bygga en grundläggande Skills Graph-grund med maskininlärning för att kartlägga relationer mellan fler än 200 000 färdigheter. Med denna grund skapade Workday ett kompetensmoln för att koppla färdigheter till människor och sedan ansluta dem till bland annat nya projekt och jobbmöjligheter. Det möjliggör nya lösningar som:

 • Skills insights en ny funktion för Workday Human Capital Management (HCM) kunder, som gör det möjligt för HR-chefer att enkelt bestämma vilka färdigheter och vilka kunskapsgap som finns i deras organisation. Till exempel skulle HR- ansvariga på ett kundtjänstföretag kunna utnyttja en realtids- och dynamisk kompetensinventering för att bättre och snabbt kunna förstå om personalen på  företaget har rätt kompetens för att kunna stödja ett nytt tjänsteerbjudande.
 • Talent Marketplace tillhandahåller en plattform som gör det möjligt för organisationer att smidigt nyttja interna kompetenser genom att hitta och låna talanger inom företaget, och för anställda att identifiera utvecklings-/karriärmöjligheter baserade på deras kompetensmatchning för projekt, gigs och tillfälliga uppdrag. Baserat på en anställds färdigheter och karriärmål kan hen få ett meddelande som ger möjlighet att söka/ta ett uppdrag avseende en sex månaders produktlansering på en annan avdelning. Att skapa större medvetenhet om intern rörlighet och möjligheter leder till större engagemang hos medarbetare, skapar större värde och att använda intern talang bättre kan påskynda projekt och resultat. Talent Marketplace kommer att stödja interna gigs vid lanseringen. Framtida planer är att integrera intern jobbmobilitet och ansluta till externa talangpooler.

Ta bättre personalbeslut - snabbare
Data science, tidigare tillgänglig för bara ett fåtal, demokratiseras nu och tillämpas inom alla aspekter inom HR. Men de flesta organisationers ansträngning för att vara mer datadrivna stöter fortfarande på utmaningar kring fragmenterade data, brist på datakunskap och specialiserade resurser och stränga krav på datas integritet och styrning. Genom att använda en gemensam källa för data kan Workday hjälpa kunder att fatta mer faktabaserade beslut: 

 • Workday People Analytics är en ny applikation som använder kraftfull analysteknik, för att ge företagsledare en överblick i de mest kritiska affärstrenderna från sin organisation kopplad till förståelse kring vad som troligast driver dessa trender - allt levererat på samma ställe. Till exempel skulle en HR-chef kunna få trendinformation om att det saknas kvinnliga ansökningar i en viss region, och hur den trenden kommer att se ut över tid. Denna detaljerade insikt berättar för honom eller henne om de planer och strategier HR-ledare har infört kring mångfald fungerar.
 • Discovery Boards, är en drag-and-drop-funktion för att utforska data och var ursprungligen  tillgänglig som en del av Workday Prism Analytics kommer att vara tillgänglig för Workday HCM-kunder som en del av deras prenumeration. Det gör det möjligt för användare att snabbt visualisera data för att förstå sina anställda och sin ekonomi, upptäcka mönster och insikter. HR-ledare kan till exempel upptäcka trender i personalstyrkan, modellera och flytta om, baserat på tex region och kostnadsställen. Genom iterativ visuell analys kan de se trender som visar hur verksamhetsområden växer och var potentiella klyftor kan finnas.

Automatisera och digitalisera tidskrävande processer
Organisationer söker ständigt efter verktyg som förbättrar effektiviteten. Workday gör det möjligt att effektivisera och automatisera tidskrävande manuella processer för HR, vilket gör det möjligt för människor att lägga fokus på strategiska insatser med lösningar som:

 • Workday Credentials och WayTo ™ by Workday är nya blockchain-drivna referenstekniker som kommer att ta bort friktionen i samband med utfärdande, hantering och verifiering av referenser. Workday annonserade betaversionen av tekniken den här veckan och lanserade testning av WayTos ™ mobilapp med Workday Rising deltagare i USA.
  • Workday Credentials gör det möjligt för företagskunder att snabbt utfärda, hantera och verifiera referenser för alla typer av anställda, entreprenörer, studenter och partners, vilket hjälper till att effektivisera verifiering. 
  • WayTo ™ by Workday mobilapp kommer att ge individen ett bättre sätt att lagra, hantera och dela sin verifierade referenser. Detta innebär att individen själv kan bestämma vem de vill dela information om sig själv med för att påskynda ansökningsprocessen. Till exempel kan ett sjukhus få in en sjuksköterska i verksamheten på ett antal dagar istället för veckor genom att verifiera hens identitet, vårdbevis och arbetslivserfarenhet - allt genom Workday. 
 • Plan to execute, ett nytt personalplaneringsverktyg som finns tillgänglig för kunder som använder Adaptive Insights Business Planning Cloud och Workday HCM, är ett viktigt steg i resan för att förena adaptiva insikter med Workday. Genom detta skapas nya positioner i bolaget automatiskt i Workday när en budget har godkänts för en mer smidig övergång från planering till genomförande.

Workday kommenterar nyheterna
"Dagens organisationer behöver nya sätt att engagera och inspirera en allt mer flytande arbetskraft som tar med sig samma förväntningar till arbetsplatsen som de har som konsumenter," sa David Somers, vice president och general manager, Talent Optimization, Workday. ”Workday tillför nya tekniker som maskininlärning, blockchain och avancerad analys hela vägen i alla våra lösningar. Detta gör att vi kan ta fram meningsfulla insikter, skapa ökad effektivitet och leverera en mer intelligent upplevelse som är oöverträffad av andra leverantörer - till större fördel för våra kunder, deras anställda och deras sista rad. ” 

Ytterligare information 

Tillgänglighet
Alla produkter och funktioner är tillgängliga eller planerade för tillgänglighet under 2020.

Om Workday
Workday är en ledande leverantör av molnlösningar för ekonomi och HR. Workday grundades 2005 och erbjuder ekonomihanterings-, personalhanterings- och analyssystem anpassade för världens största företag, utbildningsinstitutioner och myndigheter. Flera tusen organisationer, från medelstora företag till Fortune 50-bolag, har valt Workday.

Presskontakt

Samantha Sok
Workday
+1 (312) 315-8190
Samantha.Sok@workday.com

Forward-Looking Statements
This press release contains forward-looking statements including, among other things, statements regarding the expected performance and benefits of Workday’s offerings. The words “believe,” “may,” “will,” “estimate,” “continue,” “anticipate,” “intend,” “expect,” “seek,” “plan,” “project,” and similar expressions are intended to identify forward-looking statements. These forward-looking statements are subject to risks, uncertainties, and assumptions. If the risks materialize or assumptions prove incorrect, actual results could differ materially from the results implied by these forward-looking statements. Risks include, but are not limited to, risks described in our filings with the Securities and Exchange Commission (SEC), including our Form 10-Q for the fiscal year ended July 31, 2019 and our future reports that we may file with the SEC from time to time, which could cause actual results to vary from expectations. Workday assumes no obligation to, and does not currently intend to, update any such forward-looking statements after the date of this release.

Any unreleased services, features, or functions referenced in this document, our website, or other press releases or public statements that are not currently available are subject to change at Workday's discretion and may not be delivered as planned or at all. Customers who purchase Workday, Inc. services should make their purchase decisions based upon services, features, and functions that are currently available.

© 2019. Workday, Inc. All rights reserved. Workday and the Workday logo are registered trademarks of Workday, Inc. All other brand and product names are trademarks or registered trademarks of their respective holders.

Back to press listing