Press Release

Workday levererar en personifierad och uppslukande lärandeupplevelse med Workday Learning

Workday Learning sätter nya nivåer för lärande med video och användargenererat innehåll som skapar ett större engagemang bland anställda

PLEASANTON, CA--(Marketwired - Sep 27, 2016) - Workday Inc. (NYSE: WDAY), ledande leverantör av professionella molnlösningar för finans- och personalhantering, lanserar idag Workday Learning, ett program som erbjuder individanpassad utbildning till organisationer som vill uppmuntra anställdas karriärsutveckling i olika stadier. Detta sker genom en konsumentorienterad strategi för rekommendationer, kvalitetsvideor och användargenererat innehåll. Workday blåser därigenom nytt liv i det professionella lärandet genom att hjälpa företag att förbättra engagemanget hos de anställda. Workday Learning är inbyggt i kärnan av Workdays enhetliga svit av applikationer, som även inkluderar Workday Human Capital Management (HCM) och Workday Financial Management. Programmet ökar kundernas möjlighet att utveckla sina anställda på ett enhetligt sätt i ett samlat system och skapar samtidigt tillväxt.

Lärande designad för att ständigt utveckla individer och organisationer
Företag och institutioner måste ständiga förändras samtidigt som det hela tiden dyker upp omvälvande moment. De måste återuppfinna sig själva för att kunna hålla jämna steg med utvecklingen och det gäller även personer, företagskulturer och hela organisationer att bli mer anpassningsbara. Workday Learning skapades för att möta organisationers och anställdas behov att få en mer personlig inställning till lärande och i utvecklingen av de anställda. Ett sätt som mer liknar hur man jobbar med konsumentnära tjänster. Med en större samordning mellan personligt och professionellt lärande, så kan de lära sig saker på ett mer engagerande och produktivt sätt. Då får de anställda en bredare kompetens och ser nya möjligheter. De får bättre kontroll över sin karriär samtidigt som organisationen blir mer redo på förändring. Företaget eller organisationen kan då behålla de bästa talangerna inom företaget och slippa kompetensgap för att i slutändan också öka tillväxten.

Kunder som idag använder Workday Learning, är bland annat CareerBuilder, Commerce Bank, Hootsuite, McKee Foods, TalkTalk Group och Unum Group, som använder:

  • Peer-to-Peer-lärande: Genom att använda de senaste samarbetsverktygen och sociala media, kan Workday göra det möjligt för personer att konsumera, skapa och dela innehåll var som helst, när som helst och på vilken plattform som helst. De kan filma och dela en video med sin mobil, och på så sätt kan anställda främja interaktivitet som en del av lärandet, undervisningen och coacha på alla nivåer inom arbetsstyrkan.
  • Meningsfullt innehåll: Då Workday Learning är sammankopplat till Workday HCM, så är den också sammankopplad med den praxis som finns i organisationen. Den kan känna igen individer och rekommendera innehåll som är baserad på deras preferenser och ämnen som de tycker om. Workday gör det möjligt att göra rekommendationer baserat på en anställds roll och personens karriärsmål. Till exempel, så kan en person förbereda sig för hans eller hennes första ledande position genom att de kan få en notifiering, då en ny ledarutbildning öppnas för registrering. Därefter kan systemet automatiskt skicka relevant innehåll, som till exempel en ny videobaserat ledarskapsträning med coachande tips till henne eller honom.
  • Demokratisering av video: Workday tar bort komplexiteten att göra video så att användare kan fokusera på att skapa och dela innehåll. Med obegränsad lagring, en smart videospelare som stödjer standarder som http live-rapportering (HLS) och en molnbaserad infrastruktur som omkodar, lagrar och strömmar video via globala nätverk, så säkrar Workday en hög kvalitetsupplevelse. Den stödjer också existerande utbildningsinnehåll som SCORM och AICC format. Ett exempel är att en nyanställd kan lära sig mer om företagets kärnvärderingar genom att se en kort video som anställda har gjort själva - utan några fördröjningar.
  • Riktade kampanjer: Workdays kampanjhantering använder systemdata för att skicka riktad och relevant innehåll till målgrupper. Till exempel så kan personalchefer skapa lärandekampanjer till chefer som leder distansarbetande team, genom att säkra att anställda kan få relevant kommunikationsträning för att effektivt leda och motivera sina anställda på avstånd.
  • Inbyggd, aktion-rapportering och insikter: Workday Learning gör det möjligt att mäta ROI och effekten av lärande för bättre anpassning till affärsprioriteringar. Till exempel, när en chefskurs precis avslutats, så kan företagsledare spåra hur bra kursen var genom att få feedback från deras team redan månaden efter och på så sätt bedöma effekten och värdet av kursen. Därefter kan de bestämma om det är värt att låta andra gå den kursen.

Kommentar på nyheten
"Med Workday Learning, så levererar vi ett program som inte är likt något annan - något som går utöver efterlevnad och ackreditering för att ge högsta kvalité, konsumentupplevelse och som uppmuntrar till att dela med sig till andra via sociala medier och andra samarbeten" säger Leighanne Levensaler, senior vice president, products, Workday. "Samtidigt gör vårt rika innehåll att organisationer kan skapa ett datadrivet lärande som gör att anställda kan växa ytterligare. För den som går utbildningen innebär det att man hela tiden kan fortsätta att utvecklas och för företaget innebär det att arbetsplatsen fortsätter att utvecklas från att vara en kostnad till att bli en tillväxtmotor."

"Att lägga till lärande till våra befintliga investeringar i Workdays finans- och personalsvit har gett oss ett robust och enhetligt system som hjälper oss att ytterligare koppla anställdas utveckling med strategiska mål som driver hela verksamheten framåt", säger Wendy Walker, director, HR Portals, eLearning & Innovation på Unum Group. "Vi är engagerade till det personliga och professionella utvecklingen av våra anställda så att de trivs och kan leverera till våra kunder när de behöver oss som mest. Genom att uppmuntra karriärutveckling och skapa nya möjligheter för våra anställda, så kommer Workday Learning att hjälpa oss att få en konkurrensfördel då vi utvecklar våra anställda till att bli mer flexibla, engagerade och produktiva."

"För att stödja våra anställda i den föränderliga miljön behöver vi en nytändning av lärandet. Det är en viktig och daglig del av våra anställdas upplevelse." säger Louisa Fryer, group development manager, på TalkTalk. "Workday gör att vi kan göra detta på ett mobilt, modernt, engagerande och effektfullt sätt."

"Vi behövde ett lärande system som kunde möta de sociala och digitala förväntningarna som dagens arbetskraft kräver och samtidigt uppfylla våra grundläggande krav på regelefterlevnad i organisationen", säger Mark Newsome, director of corporate human resources,på McKee Foods. "Workday Learning har mycket effektivt länkat samman konsumentvärlden med nödvändiga moderna aspekter av lärande och använder dessutom den data som redan finns i Workday HCM för att skapa en helt ny upplevelse som hjälper våra anställda att anpassa sig till nya roller och projekt. Med Workday Learning är jag övertygad om att våra anställda kommer att bättre utveckla sina karriärer och växa med företaget. McKee Foods kommer att vara bättre rustade för att driva vår verksamhet framåt."

Om Workday
 
Workday är en ledande leverantör av professionella molnlösningar för finans- och personalhantering. Workday grundades 2005 och erbjuder ekonomihanterings-, personalhanterings- och analyssystem anpassade för världens största företag, utbildningsinstitutioner och myndigheter. Över tusen organisationer, från medelstora företag till Fortune 50-bolag, har valt Workday.

Forward-Looking Statements
 
This press release contains forward-looking statements including, among other things, statements regarding the expected performance and benefits of Workday's offerings. The words "believe," "may," "will," "plan," "expect," and similar expressions are intended to identify forward-looking statements. These forward-looking statements are subject to risks, uncertainties, and assumptions. If the risks materialize or assumptions prove incorrect, actual results could differ materially from the results implied by these forward-looking statements. Risks include, but are not limited to, risks described in our filings with the Securities and Exchange Commission (SEC), including our Form 10-Q for the quarter ended July 31, 2016 and our future reports that we may file with the SEC from time to time, which could cause actual results to vary from expectations. Workday assumes no obligation to, and does not currently intend to, update any such forward-looking statements after the date of this release.

Any unreleased services, features, or functions referenced in this document, our website, or other press releases or public statements that are not currently available are subject to change at Workday's discretion and may not be delivered as planned or at all. Customers who purchase Workday, Inc. services should make their purchase decisions based upon services, features, and functions that are currently available.

© 2016. Workday, Inc. All rights reserved. Workday and the Workday logo are registered trademarks of Workday, Inc.

Contact Information:

Media Contact
Lisa Stassoulli
Senior EMEA Communications Manager, Workday
+44 (0)207 150 6222 (Direct)
+44 (0) 7568 377476 (Mobile)
lisa.stassoulli@workday.com

Yvonne Edenholm
Spotlight PR
+46 (0)73 942 73 11
yvonne.edenholm@spotlightpr.se

Media

Back to press listing